آیا بیمه آسانسور اجباری است؟

آیا بیمه مسئولیت آسانسور اجباری است؟

سال هاست که دستگاه آسانسور به عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای ساختمان های مختلف تجاری، اداری و مسکونی تبدیل شده است و طراحی آن روز به روز با پیشرفت تکنولوژی و توسعه تجهیزات مدرن تغییر پیدا می‌کند. به طوری که امروزه انواع مدل های آسانسور شیک و کاربردی طراحی و در ساختمان های مختلف اجرا می‌شود. در حال حاضر موضوع کاربرد آسانسور آن قدر مهم است که در اکثر ساختمان های بیش از چهار طبقه استفاده از آسانسور اجباری می باشد. همچنین سلامت افرادی که با سانسور جابجا می شوند نیز اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل موضوعی به نام بیمه مسئولیت آسانسور مطرح شده است. اما آیا اجباری در بیمه مسئولیت آسانسور وجود دارد؟

بیمه مسئولیت آسانسور چیست و چه کسی موظف به خرید بیمه آسانسور است؟ تعهدات بیمه آسانسور به چه صورت می باشد؟ آیا همه می توانند از مزایای بیمه آسانسور استفاده کنند یا خیر؟ با سایت املاک خانه برتر همراه شوید تا پاسخ کاملی به این پرسش ها ارائه دهیم.. پس با ما همراه شوید.

تاریخچه آسانسور

برای اولین بار، دستگاه آسانسور در نیویورک در سال ۱۸۵۷ میلادی مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفت. البته در آن زمان ها به آسانسور به عنوان یک اختراع جدید و تازه نگاه می شد. بنابراین بیشتر جنبه گردشگری داشت و کاربرد آن در جابجایی افراد زیاد مد نظر نبود. آسمان خراش ها و ساختمان های بلند نیز در آن روزها به شدت عصر حاضر توسعه نیافته بودند. به همین دلیل طبیعی بود که کاربرد و اهمیت ایمنی آسانسور چندان جایگاهی نداشته باشد. اما در حال حاضر این اتاقک بالابر به اصلی ترین بخش ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی تبدیل شده است و یکی از مزیت های مهم برای خرید و فروش یا سکونت در مکان های مختلف می باشد.

انواع آسانسور کدامند؟

در حال حاضر مدل های مختلفی از آسانسور توسط شرکت های معتبر ساخته می‌شود. از جمله:

آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیکی همانطور که از نامش پیداست با کارکرد هیدرولیکی پیستون و سیلندر حرکت می کند. در واقع پمپاژ روغن در سیلندر  موجب حرکت پیستون می شود و آسانسور را به حرکت در می آورد. این مدل آسانسور ها در ساختمان های ۵ تا ۶ طبقه کاربرد دارد. انواع مدل های آسانسور هیدرولیک با سرعت ۲۰ فوت در هر دقیقه عملیات انتقال و جابجایی را انجام می دهد.

آسانسور ساختمانی

به آسانسور هایی که در ساختمان های عمومی، ادارات، مراکز تجاری، مجتمع ها و ساختمان های چند طبقه مورد استفاده قرار می گیرد آسانسور ساختمانی می گویند.

آسانسور پنوماتیک

یکی از نمونه های جدید آسانسور های سنتی که کاربرد راحت تری دارد آسانسورهای پنوماتیک می باشد. از ویژگی‌های بارز این مدل آسانسور ها می توان به سرعت، طراحی زیبا، انعطاف پذیری، ایمنی و مصرف پایین انرژی اشاره کرد. عملکرد آسانسور پنوماتیک بر اساس سیستم سیلندر خارجی می باشد.

آسانسور حمل کالا

برخی آسانسور ها نیز کارکرد باربری دارند و برای انتقال بار در مراکز خرید بزرگ، بنادر و مجتمع های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم طراحی این نوع آسانسورها برای تحمل وزن مناسب، بسیار قوی و حرفه ای می باشد.

تا اینجای مطلب با انواع آسانسور آشنا شدیم. حالا وقت آن است که ببینیم بیمه آسانسور چیست؟ و اینکه آیا بیمه آسانسور اجباری است؟ پس در ادامه مطلب با ما همراه شوید.

بیمه آسانسور چیست؟

بیمه مسئولیت آسانسور چیست؟

هر چند بیشتر آسانسورها بر اساس تکنولوژی های روز دنیا ساخته شود اما همیشه خطر و تهدید های غیر قابل پیش بینی کابین آسانسور و افراد داخل آن را تهدید می کند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در آسانسور گیر افتاده باشید؛ درب های آسانسور باز نشده باشد و یا برق آسانسور دچار اختلال شده و شما را تا ساعت ها گیر به دردسر انداخته باشد. جالب است بدانید که بیمه مسئولیت آسانسور چنین اتفاقاتی که در آسانسور رخ می دهد را پوشش می دهد.

در واقع بیمه مسئولیت آسانسور نوعی بیمه با مسئولیت مدنی است که با عنوان مسئولیت مدنی دارندگان آسانسور توسط شرکت‌های بیمه در سراسر کشور ارائه می شود. با بیمه آسانسور افراد با خیال آسوده تری می توانند از دستگاه استفاده کنند. حال بنظر شما بیمه آسانسور اجباری است؟

چه کسی مقصر اتفاقات آسانسور است؟

اتفاقاتی مانند بسته شدن درب آسانسور به صورت غیر منتظره، حرکات ناگهانی و سقوط آسانسور، افتادن در چاه آسانسور، گیر کردن آسانسور در بین طبقات، نقص فنی در طراحی و ساخت آسانسور و غیره از رایج ترین حوادثی است که در رابطه با آسانسور ها رخ می دهد.

افراد یا واحدهای صنفی زیادی می توانند در تصادفات آسانسور نقش داشته باشند. از جمله مالک ساختمان، شرکت سرویس و نگهداری آسانسور، شرکت طراح و سازنده آسانسور، شرکت نصب کننده آسانسور، متصدیان راه اندازی اپراتور دستی در آسانسور و…

مسئولیت تهیه بیمه آسانسور بر عهده کیست؟

مدیر ساختمان، مالک ساختمان یا مجتمع و شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور، مسئول اتفاق های احتمالی هستند که در آسانسور رخ می دهد. در گام اول بهتر است مدیریت ساختمان برای خرید بیمه آسانسور اقدام کند. در این صورت بیمه با پرداخت خسارت حوادثی که به واسطه اختلال در سیستم آسانسور رخ می دهد از ایجاد هزینه های اضافی برای ساکنین ساختمان جلوگیری می کند و حافظ جان آن ها خواهد بود.

هنگام بروز هر اتفاق، شرکت بیمه موظف است برای بررسی حوادث و یا خرابی آسانسور به محل مورد نظر مراجعه نماید و اقدامات لازم را برای رفع نواقص و پرداخت خسارت انجام دهد.

متقاضی بیمه آسانسور یا بیمه گذار، باید فرم مربوطه با عنوان بیمه مسئولیت آسانسور توسط بیمه گذار را به صورت کامل تکمیل کند.

در این فرم اطلاعات و مشخصات آسانسور از جمله نوع درب کابین، طبقات، اجزای تشکیل دهنده تابلو فرمان، نوع موتور، گیربکس، نوع ترمز، سال نصب و… قید شده است. بیمه گذار همچنین باید نوع کاربری آسانسور، ظرفیت، تعداد طبقات، شرایط سرویس و نگهداری آسانسور و میزان تعهدات درخواستی خود را به صورت کامل به شرکت بیمه گر اعلام نماید.

 

بیشتر بخوانید: هزینه تهیه بیمه آسانسور با چه کسی است؟

 

بیمه مسئولیت آسانسور چه تعهداتی را برای مدیر ساختمان به همراه دارد؟

مدیر ساختمان شرح وظایف عمومی و مشخصی در ارتباط با ساختمان یا آپارتمان تحت مدیریت خود دارد. علاوه بر آن اگر ساختمان دارای آسانسور باشد تعهداتی نسبت به بیمه آسانسور نیز بر عهده اوست. از جمله:

  • گرفتن گواهی استاندارد از زمان نصب و راه اندازی آسانسور
  • کنترل و تایید گواهی از موسسه استاندارد ایران
  • قرارداد با شرکت های دارای مجوز با هدف سرویس و نگهداری آسانسور
  • دریافت بیمه مسئولین بالابر
  • تهیه بیمه جدا برای آسانسور نفربر و آسانسور حمل بار
  • و…

آیا بیمه آسانسور اجباری است؟

آیا بیمه مسئولیت آسانسور اجباری است؟

از جمله بیمه های ضروری برای ساختمان های مختلف بیمه آسانسور و بیمه آتش سوزی است. در حال حاضر خرید بیمه آتش سوزی طبق قانونی که در سال ۱۴۰۰ در مجلس تصویب شد اجباریست. اما خرید بیمه آسانسور اختیاری می باشد. با این حال عقل سلیم و آینده نگری حکم می کند که برای جلوگیری از حوادثی که در رابطه با آسانسور رخ می دهد بیمه آسانسور خریداری شود. هزینه بیمه مسئولیت آسانسور نیز بر اساس مواردی چون کاربری ساختمان، تعداد طبقات و قدمت آن متفاوت می باشد.

تعهدات و سقف پوشش دهی بیمه آسانسور

همان طور که در ابتدای مطلب عنوان شد آسانسور ها ظرفیت و انواع مختلفی دارند. بنابراین شرایط بیمه آسانسور نیز بر اساس مشخصات ساختمان و ظرفیت آسانسور و همچنین شرایط و گزینه‌های درخواست بیمه گذار متغیر می باشد. مثلاً برای آسانسور هایی که ظرفیت استفاده از آن پنج نفر می باشد بیمه نامه نیز بر اساس همین مشخصات و همین تعداد نفرات صادر شود. البته در بیمه نامه آسانسور حمل بار علاوه بر پوشش های مالی می توان از پوشش های جانی نیز برای جلوگیری از خطرات مختلف استفاده کرد. از مهمترین تعهداتی که شرکت بیمه در قبال بیمه آسانسور بر عهده می گیرد عبارتند از:

  • هزینه های پزشکی فوت ( پوشش جانی سقوط آسانسور)
  • خسارت مالی برای آسانسور های بالابر
  • نقص عضو (پرداخت خسارت بر اساس نرخ دیه
  • هزینه پزشکی (بر اساس درخواست بیمه‌گذار)

پوشش شرکت های بیمه گاهی از این موارد نیز فراتر می رود و موارد دیگری را به حق بیمه آسانسور می افزاید. از جمله:

  • در صورت گرفتن بیمه آسانسور برای ساختمان تجاری و اداری نرخ حق بیمه ۱۰ درصد بیشتر می شود.
  • اگر مسئولیت نصب و نگهداری بیمه نیز تحت پوشش قرار داشته باشد ۲۰ درصد به –      پرداخت حق بیمه افزوده می گردد.
  • برای ساختمان های بیش از ۱۰ طبقه حق بیمه10 درصد به بیمه آسانسور اضافه می شود.
  • و …

هزینه بیمه آسانسور چقدر است؟

هزینه بیمه مسئولیت آسانسور چقدر است؟

قیمت بیمه آسانسور به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. از جمله مهمترین عوامل تاثیر گذار بر هزینه بیمه آسانسور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشخصات فنی آسانسور
  • نوع کاربری
  • ظرفیت آسانسور
  • تعداد طبقات توقف
  • سطح انتظارات و میزان درخواست بیمه شونده

شرکت های ارائه دهنده بیمه مسئولیت آسانسور در ایران

در حال حاضر شرکت های مختلفی در ایران در زمینه ارائه بیمه آسانسور فعالیت دارند. این نوع بیمه جز بیمه های مسئولیت محسوب می شود و بسیاری از شرکت ها بخشی از فعالیت خود را به سرویس دهی در قسمت بیمه آسانسور اختصاص داده اند. از جمله:

بیمه آسانسور رازی/ بیمه آسانسور معلم/ بیمه آسانسور سامان/ بیمه سرمد/ بیمه آسانسور دانا / بیمه آسانسور کارآفرین / بیمه آسانسور آرمان و…

مزایای بیمه آسانسور شامل چه ساختمان هایی می شود؟

برای شرایط نصب آسانسور و ایمن سازی آن در مراکز خرید مختلف، ساختمان ها و مجتمع های مسکونی قوانین خاصی تدوین شده است که جزو شرایط بیمه آسانسور به شمار می رود. بنابراین اگر می خواهید برای گرفتن بیمه آسانسور اقدام کنید باید در گام اول تمام نکات ایمنی و شرایط قانونی نصب آسانسور را رعایت کنید و سپس برای اخذ بیمه نامه اقدامات لازم را انجام دهید.

در هر حال طبق مصوبه شورای عالی استاندارد، صدور بیمه آسانسور بدون استانداردهای لازم غیر قانونی می باشد و تنها ساختمان هایی که مجهز به آسانسور و شرایط لازم باشند می توانند از مزایای این بیمه نامه بهره‌مند شوند.

مدارک لازم برای اخذ خسارت از بیمه

در صورت بروز هرگونه حادثه یا اتفاق غیرقابل‌پیش‌بینی در آسانسور تحت پوشش بیمه، باید مراتب را تا ۵ روز کاری به شرکت بیمه اطلاع و برای دریافت خسارت اقدامات لازم را انجام داد. از جمله مدارکی که برای دریافت خسارت (در صورت تحمیل هزینه های بیمارستان یا جراحت) باید تهیه کنید عبارت است از:

  • صورتحساب بیمارستان و قبض های پرداخت شده
  • خلاصه پرونده بیمار
  • شرح عمل جراحی
  • تصویر شناسنامه و کارت ملی

ممکن است آسانسور هنگام جابجایی فرد دچار حادثه شده و منجر به فوت فرد شود. در این صورت نیز بیمه آسانسور خسارت های لازم را پرداخت می‌کند. مدارکی که برای دریافت خسارت از بیمه آسانسور، در صورت فوت فرد لازم است عبارتند از:

  • کپی برابر اصل گواهی فوت
  • کپی برابر اصل گزارش پزشکی قانونی
  • کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت
  • کپی برابر اصل شناسنامه با طل شده
  • کپی برابر اصل گزارش نیروی انتظامی
  • تصویر نتیجه رای دادگاه

بیمه مسئولیت آسانسور شامل چه مواردی نمی شود؟!

در صورت بروز حادثه در آسانسور شرکت بیمه موظف به پرداخت خسارت است. اما شرایطی نیز پیش می‌آید که بیمه‌گذار هیچ مسئولیتی برای پرداخت خسارت ندارد. از جمله

  • -مواردی که بیمه گذار به عمد خسارتی وارد کرده باشد.
  • خسارت ناشی از تشعشعات رادیواکتیو و انفجار هسته ای شامل بیمه نمی شود.
  • هرگونه خسارت در صورت وقوع جنگ، اعتراض، شورش و اعتصاب از پوشش بیمه خارج است.
  • خسارات ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله، سیل، صاعقه و غیره
  • در موارد بالا شرکت بیمه گذار نقشی در پرداخت خسارت ناشی از آسانسور ندارد.

بیشتر بخوانید: تعمیر آسانسور

 ارزانترین بیمه مسئولیت آسانسور کدام است؟

اگر می خواهید بیمه آسانسور برای شما هزینه کمتری در پی داشته باشد باید به موارد زیر دقت داشته باشید از جمله این که؛

  • شرکت بیمه تخفیفات ویژه ارائه دهد.
  • جریمه دیرکرد نداشته باشید.
  • سال های تخفیف عدم خسارت نیز می تواند در کاهش هزینه بیمه آسانسور تاثیر گذار باشد.

جمع بندی

شما در این مطلب با سایت املاک خانه برتر با موضوع بیمه آسانسور همراه بودید. همان طور که عنوان شد نداشتن بیمه آسانسور ممکن است خسارت های زیادی را به مدیریت ساختمان و یا شرکت و مسئولین مربوطه تحمیل کند. بنابراین هر چند اخذ بیمه آسانسور اجباری نیست اما ضروری به نظر می‌رسد. عنوان این بیمه نامه در زمان صدور بیمه مسئولیت آسانسور می باشد. در پایان امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

 

پیام بگذارید

16 + چهارده =