بیمه های ساختمان

بیمه های ساختمان

انواع بیمه های ساختمان

اگر مدیر ساختمان باشید، یکی از موضوعاتی که میتواند استرس زا باشد تصور اتفاقاتی و حوادثی است که می تواند در یک ساختمان رخ دهد؟ آتش سوزی، زلزله، سیل، صاعقه، حوادث ناشی از آسانسور، خسارات ناشی از ترکیدگی لوله های آب ساختمان، بیمه سرقت و …               اینها بخشی از اتفاقاتی است که می تواند جان و مال ساکنین ساختمان و بعضاً ساختمان‌های مجاور و ساکنین آنها را مورد تهدید قرار دهد و همین موارد بیمه های ساختمان را برجسته و مهم می سازد . اما اتفاقات دیگری نیز می تواند در یک ساختمان رخ دهد مثلاً؛

  • اگر برای افرادی که در حین انجام خدماتی بصورت مقطعی و یا دائمی در ساختمان شما حادثه ای رخ دهد تکلیف چیست؟ چه کسی مسئول خواهد بود؟ برای افرادی همچون سرایدار، باغبان، نظافتچی، سرویسکار آسانسور، نگهبان و …
  • اگر در مشاعات ساختمان (راه پله‌ها، آسانسور و ..) برای ساکنین و یا افراد غیر ساکن اتفاقی رخ دهد که مقصرش ساختمان باشد، چه کسی باید پاسخگو باشد؟
  • اگر آسیبی به خودروهای اطراف ساختمان و یا عابرین پیاده پیرامون ساختمان در اثر سقوط قطعه‌ای از نمای ساختمان برسد، چه کسی مسئول این حوادث خواهد بود؟
  • اگر در صورت آسیب به ساختمان های مجاور در اثر ترکیدگی لوله ساختمان برسد، چه کسی مسئول جبران خسارت خواهد بود؟
  • اگر در صورت آتش سوزی در موتورخانه یا مشاعات ساختمان خسارت های مالی و جانی وارد آید چه باید کرد؟

حادثه خبر نمی کند!

هیچ فردی نمی‌تواند به تنهایی مانع از بروز اتفاق و حوادث شود، اما چه کار باید کرد؛

  • گام اول اینکه با انجام یکسری اقدامات پیشگیرانه و رعایت مسائل فنی ساختمان زمینه بروز حوادث را کاهش داد مثل نصب و شارژ کپسول آتش نشانی در ساختمان، انجام به موقع سرویس آسانسور، محکم کردن نمای ساختمان در صورت ضعیف بودن آن، انجام به موقع سرویس موتورخانه و اقداماتی از این دست که کوتاهی در آن می‌تواند زمینه ساز بروز اتفاقاتی در ساختمان می شود.
  • گام دوم اینکه حتی پس از انجام اقدامات لازم و مراقبت‌های لازم باز حادثه رخ دهد عاقلانه اینست مدیریت ساختمان نسبت به بیمه ساختمان اقدام نماید تا در زمان بروز حادثه بیمه جبران خسارات را بر عهده بگیرد.

اما چه بیمه هایی برای ساختمان ضرورت دارد؛

ا- بیمه آتش سوزی ساختمان؛

 

بیمه آتش سوزی ساختمان

 

طبق ماده (14) قانون تملک آپارتمان ها “مدیر یا مدیران مکلفند تمام بنا را به عنوان یک واحد در مقابل آتش سوزی بیمه نمایند. سهم هر یک از مالکان به تناسب سطح زیر بنای اختصاصی آنها وسیله مدیر یا مدیران تعیین و از شرکاء اخذ و به بیمه گر پرداخت خواهد شد در صورت عدم اقدام و بروز آتش سوزی مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارت وارده می باشند.” بیمه آتس سوزی ساختمان باید توسط مدیران ساختمان الزامی می‌باشد.

 

2- بیمه حوادث آسانسور؛بیمه اسانسور

آسانسورها یکی از خطرناک‌ترین قسمت‌ها در هر ساختمانی هستند. حوادث ناگواری مثل سقوط، پاره شدن فنر و حتی گیر کردن میان طبقات می‌تواند جان ساکنان را تهدید کند و علاوه بر این، آسانسور همیشه در معرض اصطکاک است. علاوه بر این، درست مثل آتش‌سوزی وظیفه جبران خسارت مالی یا حتی جانی بر عهده مدیر ساختمان است که یکی از راه های کم کردن نگرانی ها و جبران همه هزینه‌ها وخسارت‌های جانی و مالی داشتن بیمه آسانسور یا همان بیمه مسئولیت مدنی آسانسور است به ویژه در ساختمان‌هایی که ساکنان زیادی دارند.

3– بیمه مسئولیت مدیر ساختمان؛

مدیران ساختمان با انجام بیمه مسئولیت می‌توانند نسبت به کاهش بار مسئولیت خود اقدام نمایند و مواردی را به شرح ذیل بیمه نمایند؛

  • خسارات جانی وارده به افرادی چون؛ نظافتچی، سرایدار، نگهبان، باغبان، سرویسکار و تعمیرکار، مراجعین و میهمانان ساختمان
  • خسارات مالی و جانی وارده به افراد و خودروهای پیرامون ساختمان ناشی از سقوط نمای ساختمان
  • خسارات وارده به ساختمان‌های مجاور، ناشی از آتش سوزی، ترکیدگی لوله، نشت و ریزش چاه
  • خسارات وارده به ساکنین و مراجعین ناشی از حوادث آسانسور و یا پله برقی
  • خسارات وارده در حین استفاده از استخر و سونا
  • خسارات وارده ناشی از خطرات احتمالی برای وسایل نقلیه در پارکینگ ساختمان

 

نکته قابل توجه اینست که گزینه‌های مورد بیمه مسئولیت مدیر ساختمان بر اساس درخواست مشتری قابل تعیین و تنظیم می باشد.

 

سوالات متداول مرتبط؛

  • آیا با وجود خرید بیمه مسئولیت مدیر ساختمان نیازی به خرید بیمه آسانسور بصورت جداگانه هست ؟

خیر، کلیه حوادث احتمالی آسانسور و مسئولیت های احتمالی ناشی از آن جزو تعهدات بیمه مسئولیت مدیر ساختمان بوده و نیازی به خرید بیمه آسانسور نیست. نیست

  • آیا با وجود خرید بیمه مسئولیت مدیر ساختمان نیازی به خرید بیمه آتش سوزی بصورت جداگانه هست ؟

بله هر چند خسارت های مالی آتش سوزی که منشا آن مشاعات ساختمان باشد و مدیر مسئول شناخته شود توسط این بیمه پرداخت میشود لیکن لازم است به استناد ماده 14 قانون تملک آپارتمان ها مدیر ساختمان برای کل ساختمان یک بیمه آتش سوزی بصورت جداگانه خریداری کند.

پیام بگذارید

7 + 12 =