هر شخص حقیقی می تواند هنگام قرارداد و فروش ملک برای خود وکیلی تعیین کند . سعی کنید تا حتی الامکان با وکیل مالک معامله انجام ندهید و با شخص مالک قرارداد امضا کنید.
اگر مجبور شدید با وکیل فروشنده قرارداد امضا کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- وکالتنامه باید توسط دفاتر اسناد رسمی معتبر یا سفارت خانه ها ثبت و مهمور به مهر برجسته باشد. وکالتنامه نوشته شده توسط خود شخص فاقد اعتبار است . مثلا اگر شخصی در قرارداد با دست خط خود ذکر کند فلان شخص وکیل من است و حق فروش ملک من را دارد آن قرارداد غیر قابل استناد بوده و نمی توان آن را بعنوان وکالتنامه دانست.
- وکالت بلاعزل ، عقدی جایز است و با فوت یا جنون طرفین، از بین می رود، حتی اگر چند بار منتقل شود. پس از انجام معامله باید به دفتر خانه ای که وکالت نامه را صادر کرده مراجعه کرده و اصالت وکالتنامه را جویا شوید زیرا ممکن است وکیل عزل، انصراف و یا موکل فوت کرده باشد. صحت و اعتبار وکالتنامه هایی که در کنسولگری های ایران در خارج از کشور تنظیم شده است را می توان از طریق وزارت خارجه بررسی کرد.
- بعضی افراد گمان می کنند با داشتن وکالت بلاعزل به نام ، مالکیت ملک به آنها منتقل می شود. اما این یک باور اشتباه است و صرفا به منزله نمایندگی و اجازه انتقال از طرف مالک به وکیل، بوده و به منزله انتقال مالکیت مورد وکالت نیست. پس با وکالت بلاعزلنمی توان ادعای مالکیت کرد، مگر مالکیت طبق قراردادی مثل بیع یا صلح یا هبه منتقل شده باشد.
- وکالت بلاعزل، با انجام مورد وکالت، دو مقوله مجزا بوده و انجام مورد وکالت ، توسط خود مالک، منع قانونی ندارد و مالک می تواند همان کاری را که به دیگری وکالت داده خودش انجام دهد .
- شخص مالک نباید ممنوع المعامله باشد و از بلوغ عقلی برخوردار باشد. این مسئله در رابطه با وکیل هم صدق می کند و وکیل باید دارای بلوغ عقلی باشد. اگر خود شخص ورشکسته و یا ممنوع المعامله باشد، اعمال حقوقی وکیل هم بی اعتبار است .
- وکیلی که برای فروش ملک اقدام می کند باید دارای وکالتنامه معتبر بوده و در وکالتنامه مشخصات ملک مذکور درج شده باشد. اگر وکالتنامه فاقد موضوع و مشخصات ملک باشد، لازم است در متن وکالتنامه قید گردد که وکیل حق فروش کلیه املاک موکل خود را دارد.
- از انجام معامله با وکالتنامه های کلی که مربوط به اموال منقول وغیرمنقول موکل باشد یا موکلین افراد متعددی مانند وراثتی و شراکتی باشند، اجتناب گردد.
- در وکالتنامه باید حدود اختیارات وکیل مشخص شده باشد. مثالا ممکن است شخصی از جانب کسی وکالت داشته باشد و این وکالت فقط برای انجام امور اداری آن ملک داده شده باشد.در متن وکالتنامه باید علاوه بر حق فروش ، حق اخذ و مطالبه وجه را نیز داشته باشد . در صورتی که در متن وکالت نامه حق اخذ ثمن قید نشد و تنها حق فروش قید شده باشد ، درصورت پرداخت وجه به وکیل، تعهد خریدار مبنی بر پرداخت وجه به مالک بر عهده خریدار باقی خواهد ماند به این معنی که وکیل می تواند در رابطه با فروش ملک تصمیم گیری و اقدام نماید ولی مبلغ ناشی از فروش ملک باید بدست خود موکل برسد.
- در صورتی که دادن وکالت بلاعزل به شخصی در فروش و نقل و انتقال نمی توان نسبت به معامله صورت گرفته از جانب ایشان اعتراض کرد. مگر اینکه بتوان عدم رعایت مصلحت از جانب وی را به اثبات برسانید.
[av_promobox button=’yes’ label=’مشاهده’ link=’manually,https://infomirdamad.com/%d9%88%da%a9%d8%a7%d9%84%d8%aa-%d8%a8%d9%84%d8%a7%d8%b9%d8%b2%d9%84-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa/’ link_target=’_blank’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’medium’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=’custom’ box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-8plss’ admin_preview_bg=”]
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد وکالت بلاعزل می توانید مقاله وکالت بلاعزل چیست را مطالعه کنید .
[/av_promobox]