هزینه تعمیر پکیچ با کیست

هزینه تعمیر پکیج با مستاجر است یا مالک؟

از جمله مشکلاتی که همیشه بین مالک و مستاجر مربوط به هزینه تعمیر پکیج است که موجب ایجاد بحث و مشاجره بین آن ها می شود . در این بحث هر یک خود را در مورد موضوع هزینه تعمیر پکیج صاحب حق می­ دانند. برای مشخص شدن درستی هر یک از طرفین باید مشکل از نظر قانونی نیز بررسی شود. چرا که قانون هم برای مالک و هم برای مستاجر حق و حقوقی را در نظر گرفته است. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات در این مورد هستید با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

در گذشته سیستم گرمایشی و آب گرم آپارتمان ها توسط موتورخانه فراهم می شد، که رسیدگی به تجهیزات موتورخانه بسیار پر هزینه و از جهت نگهداری تجهیزات نیز نیازمند به یک مکان مجزا بود. در ساختمان هایی که موتور خانه وجود نداشت از آبگرمکن، بجای آن استفاده می شد.

امروزه ساختمان های نو ساخت مجهز به پکیج هستند که جایگزین بسیار خوبی برای آنها تبدیل شده است. چرا که هزینه تعمیرات پکیج و رسیدگی به آن در مقابل موتورخانه بسیار کمتر است.

هزینه تعمیر پکیج

 

هزینه تعمیر پکیج با مستاجر است یا مالک؟

این سوالی است که در اکثر مواقع از طرف مالک یا مستاجر پرسیده می شود. اما هزینه تعمیر پکیج بر عهده کدامیک می باشد؟ آیا هزینه تعمیرات پکیج مستاجر را مالک باید بپردازد یا بر عهده خود مستاجر است؟

بررسی از نظر مراجع قانونی

بر اساس قانون تملک آپارتمان ، در ماده ۴۸۶ این قانون چنین آمده است که:

«تعمیرات و کلیه مخارجی که در عین مستاجره برای امکان انتفاع از آن لازم است به عهده مالک است مگر آنکه شرط خلاف شده یا‌ عرف بلد بر خلاف آن جاری باشد و همچنین است آلات و ادواتی که برای امکان انتفاع از عین مستاجره لازم میباشد».

اما بر طبق ماده ۲۰ قانون مربوط به مستاجر و مالک سال ۱۳۵۶، رسیدگی به این اختلاف ها و کشمکش ها بین مالک و مستاجر تا اندازه ای راحت تر شده است. چرا که با استناد به این قانون هزینه های مربوط به تعمیرات در دو دسته تعمیرات کلی و جزئی یا سطحی دسته بندی شده است.  تمامی هزینه های مربوط به تعمیرات کلی به عهده مالک و هزینه های مربوط به تعمیرات جزئی و سطحی به عهده مستاجر می باشد.

از طرفی تعمیرات کلی و جزئی نیز با توجه به عرف منطقه و مکانی که ساختمان در آنجا واقع شده تشخیص داده می شود. از جمله هزینه­ های جزئی که مستاجر آنها را متقبل می شود، می­توان به تعمیر چراغ­ها، تعویض شیر­های آب، چراغ­های سوخته و یا تعمیر کلید و پریز­ها اشاره کرد.

برخی از تعمیرات واحد مسکونی کلی هستند و مالک باید هزینه رسیدگی به آن ها را قبل از تحویل محل اجاره به مستاجر عهده دار باشد من جمله: هزینه تعمیر انشعابات فاضلاب، آب، گاز، هزینه تعمیر سقف، هزینه تعمیرات مربوط به کلیه تاسیسات که هزینه تعمیر پکیج نیز شامل آن می باشد.

آیا هزینه تعمیر پکیج همواره با مالک است؟

آیا هزینه تعمیر پکیج همواره با مالک است؟

اگر هنگام تحویل منزل به مستاجر، پکیج صحیح و سالم تحویل داده شود و نیاز به تعمیر پکیج به علت قصور مستاجر در رسیدگی به آن باشد، باید هزینه تعمیر پکیج را مستاجر تامین کند.یا اگر به علت عدم سرویس به موقع مستاجر پکیج خراب شود، باز هم هزینه تعمیر پکیج با مستاجر خواهد بود.

اما به طور کلی هزینه تعمیرات تاسیسات منزل بر عهده مالک است زیرا  پکیج جز تاسیسات اساسی ساختمان است. اگر قطعه ای از پکیج در طول زمان خراب شود، هزینه های آن بر عهده مالک ملک است.

اگر مالک از تعمیر پکیج سرباز زد چه کنیم؟

اگ مالک هزینه ها را متقبل نشود، مستاجر می تواند به شورای حل اختلاف مراجعه کند و از صاحب ملک شکایت کند. اگر باز هم صاحبخانه هزینه ها را پرداخت نکرد مستاجر می تواند ابتدا هزینه ها را پرداخت کند و  سپس با نظارت دادگاه از اجاره بها کم کند. در غیر اینصورت مستاجر می تواند با حکم دادگاه قرارداد را فسخ کند.

اگر مستاجر اجاره تعمیرات پکیج را ندهد چه کنیم؟

اگر مستاجر اجاره تعمیرات پکیج را ندهد چه کنیم؟

این امکان نیز وجود دارد که مستاجر مانع از تعمیرات پکیج شود. که در این صورت مالک می تواند از مستاجر شکایت کند و با حکم دادگاه به تعمیرات لازمه را انجام دهد.

نکات مهم

برای جلوگیر از هر گونه مشکل بهتر است هر گونه توافقات بر سر هزینه تعمیر پکیج را قید کنید.  همچنین قبل از عقد قرارداد حتما تجهیزات ساختمان اعم از پکیج را با دقت چک کنید تا از وضعیت سلامت آن مطمئن باشید. تمامی مشاهدات خود را با مالک در میان گذاشته و به امضا برسانید تا در آینده به مشکل برخورد نکنید.

بیشتر بخوانید:

پیام بگذارید

بیست − 15 =