عدم پرداخت اجاره بها از سوی مستاجر

عدم پرداخت اجاره بها از سوی مستاجر

در قرارداد های اجاره املاک تجاری که تا قبل از سال 1376 تنظیم شده در صورت عدم پرداخت اجاره توسط مستاجر دارای حق کسب و پیشه، مالک می تواند اقدام به فسخ قرارداد نماید. البته قانون گذار برای تخلف مستاجر از پرداخت اجاره، ارفاق در نظر گرفته است. در این مقاله قط داریم به موضوع عدم پرداخت اجاره بها از سوی مستاجر و موارد رفاق به مستاجر و چگونگی مواجه به آن صحبت کنیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

رفاق به مستاجر در صورت عدم پرداخت اجاره بهاء

عدم پرداخت اجاره بها از سوی مستاجر

طبق توافقی که بین موجر و مستاجر براساس قرارداد ، مستاجر موظف است مبلغی را بعنوان اجاره بها ماهانه واریز کند اما گاهی اوقات مستاجر بر پیمان خود استوار نیست . در این حالت موجر میتواند با به کارگیری راه‌کارهایی به وجهی که مستحق آن است ، برسد .

رفاق به مستاجر در صورت عدم پرداخت اجاره بهاء

اگر مستاجر از پرداخت اجاره خودداری نماید و موجر اظهارنامه ای مبنی بر پرداخت اجاره بها به مستاجر ابلاغ و دادخواستی مبنی بر تخلیه ملک طرح نماید، مستاجر می تواند تا قبل از صدور حکم با پرداخت اجاره های معوقه به علاوه ی ۲۰٪ آن، مانع صدور حکم تخلیه شود. مستاجر تنها تا دو بار تخلف می تواند از این ارفاق استفاده کند و در صورتی که برای بار سوم از پرداخت اجاره در موعد مقرر تخلف نماید، حق استفاده از این ارفاق را نخواهد داشت.

حکم تخلیه

عدم پرداخت اجاره‌بها توسط مستاجر طبق بند 9 ماده 14 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1356 ، موجر میتواند حسب مورد صدور حکم فسخ اجاره یا تخلیه را از دادگاه درخواست کند .

کسر از ودیعه و عدم پرداخت اجاره بها

از دیگر را های مقابله با عدم پرداخت اجاره بها از سوی مستاجر کسر از ودیعه است. مراجعه به وکیل و مرجع قضایی برای زمانی است که مستاجر با پایان یافتن مهلت قراردادش اقدام به تخلیه ملک نکند.

لذا در صورتی که مستاجر با پایان مدت اجاره‌اش اقدام به تخلیه ملک بنماید و بر بدهکاربودن خود نیز اذعان داشته باشد ، دیگر مراجعه به مراجع قضایی ضروری نیست اما موجر با احتساب اجاره‌های معوقه و سایر هزینه‌ها و کسر آن از مبلغ ودیعه میتواند بدون مراجعه به دادگستری مشکل را حل کند.

اجاره‌نامه عادی

در صورتی که مستاجر در مهلت مقرر از پرداخت اجاره بها خودداری نموده و با ابلاغ اظهارنامه در موردی که اجاره‌نامه عادی بوده یا اجاره‌نامه‌ای در بین نباشد ظرف 10 روز قسط یا اقساط عقب افتاده را نپردازد ، موجر می تواند برای تخلیه عین مستاجره و وصول اجاره‌بها به دادگاه مراجعه کند.

اجاره‌نامه رسمی

در صورتی که ظرف 10روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه از سوی دفترخانه تنظیم‌کننده اجاره‌نامه مبنی بر پرداخت مال‌الاجاره ، مستاجر اقدام به پرداخت اجاره‌بها نکند ، موجر میتواند از دفترخانه یا اجرای ثبت ، صدور اجرائیه بر تخلیه و وصول اجاره‌بها را درخواست کند . هرگاه پس از صدور اجرائیه ، مستاجر اجاره آپارتمان عقب افتاده را تودیع کند ، اجرای ثبت تخلیه را متوقف میکند ولی موجر میتواند به استناد تخلف مستاجر از پرداخت اجاره‌بها از دادگاه درخواست تخلیه عین مستاجر را بنماید .

بیشتر بخوانیم : بیمه آسانسور | هر آنچه لازم است در مورد بیمه آسانسور بدانید

پیام بگذارید

چهارده + نه =