هزینه خرابی لوله های آپارتمان با مالک است یا مستاجر ؟

تعمیر خرابی لوله های ساختمان

آپارتمان‌نشینی مشکلات خاص خودش را دارد. در آپارتمان نم زدن سقف، یا چکه کردن سقف دستشویی از جمله مشکلاتی هستن که ممکن است پیش بیاید. اما در آپارتمان همه‌ چیز به شما بستگی ندارد و نشت لوله آب ساختمان می تواند باعث بروز چنین مشکلاتی شود. گاهی اوقات همسایه شما باید لوله‌هایش را تعمیر کند، اما چون این کار برایش منفعتی ندارد آن را پشت گوش می‌اندازد. در این شرایط چه کسی مسئول خسارت نشت لوله آب است؟ چه کسی باید هزینه‌ تعمیر و مرمت را بپردازد؟ با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا موضع همراه باشید تا در مورد هزینه تعمیر خرابی لوله بیشتر حرف بزنیم.

لوله های آپارتمان مشترک هستند یا اختصاصی ؟

لوله های یک ساختمان به دو بخش اختصاصی و مشترک تقسیم می شوند. بخش مشترک لوله ها آن قسمت از این تاسیسات می باشد که عموم از آن استفاده می کنند. مثلا سرویس بهداشتی حیاط و … . لوله های اختصاصی معمولا لوله هایی هستند که آب و فاضلاب یک واحد را به بخش آب و فاضلاب مشاعات وصل می کنند. مثلا اگر کسی در داخل آشپزخانه خود لوله اش بترکد هزینه تعمیر خرابی لوله پای خودش است.

اما هزینه تعمیر لوله اصلی فاضلاب با کل ساکنین است؛ چرا که هزینه مشاعات بر دوش همه می باشد.

تشخیص لوله مشترک یا اختصاصی

تشخیص لوله مشترک یا اختصاصی

اگر لوله‌ اختصاصی واحدی نشت کند و به واحد شما خسارتی وارد کند، جبران تمام خسارت های مربوط به تعمیر لوله بر عهده‌ واحدی است که لوله اختصاصی به آن تعلق دارد. اما اگر لوله مشترک باشد قضیه به کلی متفاوت خواهد بود.

اگر نشت به خاطر لوله‌ای اختصاصی نبود باید ببینید که نشت عمدی بوده یا غیر عمد. هر چند که لوله‌های آب و فاضلاب جزء مشترکات ساختمان محسوب می‌شود، اما اگر نشتی لوله عمدی باشد هزینه خسارت نشت لوله آب و مرمت و بازسازی خانه شما یا سایر خانه‌های آسیب‌ دیده بر عهده‌ واحد خطاکار است.

هزینه خرابی لوله های آپارتمان با مالک است یا مستاجر ؟

هزینه خرابی لوله های آپارتمان با مالک است یا مستاجر ؟

تصورات عامه مردم این است که در صورت بروز خرابی در لوله های آپارتمان اعم از لوله آب و فاضلاب، گاز و … جبران خسارت وارده و انجام تعمیرات و هزینه های لازم، بدلیل اینکه لوله ها در جدار دیوار یا کف آپارتمان قرار دارد، بر عهده مالک آن واحد می باشد و مسئولیتی متوجه سایر همسایگان نمی باشد.

اما این تصور بسیار اشتباه می باشد چرا که مطابق با قانون تملک آپارتمانها، لوله های آب و فاضلاب جزء قسمت های مشترک ساختمان محسوب می شود و هزینه تعمیر خرابی لوله در صورت بروز خرابی، بر عهده ساختمان می باشد و مدیر ساختمان موظف است که هزینه های آن را از صندوق ساختمان پرداخت نماید.

اگر ساکنین زیر بار پرداخت هزینه تعمیر لوله نرفتند چه کنیم ؟

در بسیاری از موارد مدیر ساختمان یا دیگر همسایگان زیر بار پرداخت خسارت نروند و از شما بخواهند که تمام خسارت را از همسایه‌ طبقه بالایتان بگیرید. از طرفی همسایه‌تان نیز ادعا کند که طبق قانون الزامی به پرداخت تمام خسارت ندارد.

در این صورت می توانید دادخواستی تسلیم شورای حل اختلاف کنید و در صورت پذیرش ادعای شما دادگاه همسایه‌ها را ملزم به مشارکت در هزینه تعمیر لوله آب می‌کند. البته در بسیاری از اوقات افراد حوصله دردسر رفت و آمد به دادگاه را ندارند و پیگیر حقشان نمی‌شود.

بیشتر بدانید :

 

پیام بگذارید

ده + 1 =